Το Θ.Ε.Π. είναι Πολιτιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο.
Συστάθηκε στην Πρέβεζα το 1998. Έχει διαμορφώσει με προσωπική δουλειά και έξοδα δύο θεατρικούς χώρους.
Από τον Ιούλιο του 2008, είναι εγκατεστημένο στο κάστρο του Αγ. Ανδρέα στην Πρέβεζα, όπου έχει διαμορφώσει θέατρο 90 θέσεων, φουαγιέ, καμαρίνια, αποθηκευτικούς χώρους, βεστιάριο, καθώς και χώρο για διοργάνωση εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων.
Έχει παρουσιάσει τα έργα:
- "Ματωμένος Γάμος", του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα
- "Τρωάδες" του Ευριπίδη
- " Με αφορμή την Σελεστίνα" του Φερνάντο ντε Ρόχας
- "Φρικαντέλα, η Μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα", του Ευγένιου Τριβιζά
- "Ένα δέντρο που το λένε Νικόλα, του Δημήτρη Ποταμίτη
- "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας", του Σαίξπηρ
- "Την αγαπήσαμαν και μεις", δραματοποιημένο απόσπασμα από το βιβλίο της Γεωργίας Σκοπούλη "Αυτές που γίναν ένα με τη γη"
- "Η διδακτορία της Ομορφιάς", μαύρη κωμωδία με πρωτότυπα τραγούδια και μουσική που ερμηνεύουν οι ηθοποιοί. Έργο βασισμένο σε αποσπάσματα κειμένων και αυτοσχεδιασμούς.
- "Αναζητώντας τον Προμηθέα"(Χειμώνας-Καλοκαίρι 2013).Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της αγωνίας και της ανάγκης μας να μιλήσουμε γι' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Η αφήγηση του Καζαντζάκη μπλέκεται με την τραγωδία του Αισχύλου σε μια προσπάθεια, να συνδέσουμε το τότε - την ιστορία του Πόντου - με το τώρα - την ιστορία του Προμηθέα - η οποία επαναλαμβάνεται μέχρι και σήμερα.
- "Την αγαπήσαμαν και μεις", δραματοποιημένο απόσπασμα από το βιβλίο της Γεωργίας Σκοπούλη "Αυτές που γίναν ένα με τη γη". (με διαφορετική διανομή - Καλοκαίρι - Χειμώνας 2014).
Έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς φορείς της Πρέβεζας και Λευκάδας, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έχει διοργανώσει θεατρικά σεμινάρια για ενήλικες & παιδιά στον χώρο του, με πολλούς εισηγητές (Τάσο Δήμα, Στέλιο Μαϊνα, Όλια Λαζαρίδου, Κάτια Γέρου και άλλους).
Φιλοξενεί στον χώρο του παραστάσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάργα, Αγρίνιο κλπ.
Έχει κάνει περιοδείες με τα έργα του σε όλο τον νομό Πρέβεζας, στην Λευκάδα, στη Πάργα, Αθήνα, Γιάννενα, Ναύπακτο, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και αλλού.
Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας είναι ενεργό κομμάτι της πόλης και σημείο αναφοράς του πολιτισμού της.