Έχετε λογαριασμό;

Συνδεθείτε τώρα συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας: Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Τι είναι το artcom

Είμαστε μια ομάδα συνεργατών μέσα από το χώρο της τέχνης του θεάματος και της τεχνολογίας. Ο σκοπός για τον οποίο στήσαμε αυτό το site, είναι για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου να έλθουν σε επαφή, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο ο καθένας τις δυνατότητές του και την εμπειρία του. Ξεκινώντας απ τη δημιουργία ενός “δυναμικού” βιογραφικού, το οποίο μπορεί ο καθένας να διαχειρίζεται και να ενημερώνει οποιαδήποτε στιγμή, καθώς και να το στέλνει σε οποιονδήποτε, (σε εκτυπώσιμη μορφή, ή link με φωτογραφίες και βίντεο), και καταλήγοντας στην ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης, για να μπορεί κανείς να βρίσκει ακριβώς αυτόν ή αυτή που ψάχνει...

Οι σύγχρονες ανάγκες προβολής και επικοινωνίας, έσπρωξε ομαδικά τους νέους κυρίως καλλιτέχνες, στο χώρο του facebook και άλλων συναφών ιστοσελίδων, έχοντας σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκατοντάδες σχετικές σελίδες και ομάδες, κάνοντας το τοπίο θολό.

Με το artcom.gr δε θα χρειαστεί να ξαναμπείτε σε καμιά άλλη σχετική ιστοσελίδα. Θα φορτώνετε μόνοι σας το βιογραφικό σας, χωρίς να χρειάζεται να τρέχετε σε διάφορα γραφεία. Θα μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να το ενημερώνετε, να αλλάζετε φωτογραφίες, να προσθέτετε video από δουλειές σας ή showreel, να επικοινωνείτε, να ενημερώνεστε στο forum κλπ., γλιτώνοντας έτσι χρόνο, κόπο και χρήμα!

Το artcom.gr, δεν είναι απλά ένας τόπος προβολής καλλιτεχνών, αλλά το ιδανικό εργαλείο αναζήτησης, σύμφωνα με τις γνώσεις, τα προσόντα και τις εμπειρίες του κάθε βιογραφούμενου. Είναι μια τράπεζα πληροφοριών για όλους όσους ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον καλλιτεχνικό χώρο!

Σε ποιους απευθύνεται

Το artcom.gr απευθύνεται σε όλους τους Καλλιτέχνες. Ηθοποιoί, Χορευτές/Χορογράφοι, Μοντέλα, Παρουσιαστές, Τραγουδιστές, Μουσικοί, DJs, Ανιματέρ, Ακροβάτης, Ταχυδαχτυλουργός, Κλόουν, Performer και όλες γενικά οι καλλιτεχνικές ειδικότητες, έχουν εδώ θέση, μαζί με τους Παραγωγός Κιν/φου-Τηλεόρασης, Σκηνοθέτης Κιν/φου-Τηλ/σης, Διευθυντής Φωτογραφίας, Σεναριογράφος, , Σκηνογράφος, , Μοντέρ, Ηχολήπτης, Κομμώτρια/ής και δεκάδες άλλες ειδικότητες που απαρτίζουν την οικογένεια του θεάματος και της τέχνης… Δε λείπουν βεβαίως ούτε οι εικαστικοί καλλιτέχνες, όπως Ζωγράφος, Γλύπτης, Γραφικές Τέχνες, Διακοσμητικές Τέχνες κλπ., που αποτελούν κι αυτοί μαζί με τους προαναφερθέντες, τη διαδικτυακή κοινότητα της τέχνης, (The art community)!

Επίσης απευθύνεται σε όλες τις σχετικές επιχειρήσεις, την εκπαίδευση, τους χώρους έκφρασης, καθώς και τους φορείς και τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Όλοι οι παραπάνω, καταχωρούνται με τέτοιο τρόπο που να είναι εύκολα επιλέξιμοι σε οποιαδήποτε αναζήτηση...

Τέλος, το artcom.gr, απευθύνεται και σ' όλους εκείνους που διαθέτουν κάποιο χώρο για γυρίσματα ή εκδηλώσεις, πχ. (Διαμερίσματα, Επιχειρήσεις και μονοκατοικίες), κάποιο κατοικίδιο εκπαιδευμένο, ( σκύλος, γάτα, ή άλλο ζώο κλπ.), ή Οχήματα Εποχής πχ. (αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα), τα οποία διαθέτουν για γυρίσματα!

Γιατί να γίνω μέλος

Στην εποχή της πληροφορικής, μόνον όσοι προσαρμόζονται στους νέους τρόπους επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων μπορούν να επιβιώσουν! Οι εποχές που ένας καλλιτέχνης χτυπούσε πόρτες για να αφήσει κάποιο βιογραφικό του, τείνουν να εκλείψουν. Πλέον οι δουλειές αναρτώνται στο ίντερνετ, τα βιογραφικά καταχωρούνται σε ηλεκτρονική μορφή, η επικοινωνία γίνεται μέσω mail, ή sms. Πολύ σύντομα, όσοι δεν είναι καταχωρημένοι στο ίντερνετ, απλώς ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

Δε θα υπάρχουν στο χώρο που κινούνται, που εκφράζονται, που δουλεύουν. Οι μηχανές αναζήτησης δε θα εμφανίζουν το όνομά τους, το βιογραφικό τους, το δείγμα εργασίας τους.

Το artcom.gr έγινε για να πρωτοπορήσει στο νευραλγικό αυτό χώρο, δημιουργώντας ένα εξειδικευμένο site για όλους τους καλλιτέχνες και όσους ασχολούνται με τον κόσμο του θεάματος και της τέχνης. Είναι μοναδικό στο είδος του, όχι μόνο στον Ελληνικό χώρο, αλλά και παγκόσμια, μιας και η δομή του και ο τρόπος καταχώρησης, ανεύρεσης και επικοινωνίας, είναι κατασκευασμένα ειδικά για το χώρο της τέχνης...

ΚΑΝΕΝΑ άλλο site δεν παρέχει μαζί και ολοκληρωμένα:

 • ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ (σε καταχωρημένες πληροφορίες και με λέξεις κλειδιά).
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (μέσω mail, inbox, SMS).
 • FORUM (όπου δημοσιεύονται casting, σεμινάρια, πρεμιέρες, καλλιτεχνικά νέα, και “καλλιτεχνικό καφενείο” για συζητήσεις, με δυνατότητα σχολίων και δημοσίευσης αγγελίας από οποιοδήποτε μέλος, ΔΩΡΕΑΝ).
 • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΦΙΛ (απ το ίδιο το μέλος με κωδικό, για να μπορεί να ενημερώνει μόνο του το προφίλ του με τις νέες δουλειές του κλπ.).
 • ΦΟΡΤΩΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ (μόνοι σας και οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε).
 • VIDEO μπορείτε να φορτώσετε video με showreel, ή αποσπάσματα από δουλειές που έχετε συμμετάσχει).
 • ΔΕΙΓΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (σε αρχεία κειμένου [doc, pdf], ήχου [mp3, wav] ή καταχώρηση συνδέσμου [link]).
 • ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ URL (Για να βγαίνει αμέσως η προσωπική σας ιστοσελίδα).
 • ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (αν το μέλος είναι διαθέσιμο, απασχολημένο και μέχρι πότε).
 • ΛΙΣΤΕΣ (που δημιουργείτε μόνοι σας, βάζοντας μέσα φίλους, συνεργάτες, άτομα που θέλετε να έχετε υπόψιν, ή έχετε επιλέξει για μια συνεργασία μαζί σας, θέλοντας να επικοινωνείτε εύκολα ή και ομαδικά μαζί τους όποτε χρειάζεται).
 • ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΛΟΥΣ (για να βλέπουν κατά πόσο ενεργό μέλος της κοινότητας είστε, να βλέπετε πόσοι έχουν δει το προφίλ σας και σε πόσες λίστες είστε επιλεγμένοι για πιθανές συνεργασίες).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ARTCOM.GR, ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ “ΕΡΓΑΛΕΙΟ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ Η ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ, ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ, Ή ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ.

Πώς γίνεται το casting

Το casting στο artcom.gr γίνεται εύκολα και εξειδικευμένα!

Ας υποθέσουμε ότι είστε σκηνοθέτης, ετοιμάζετε μια νέα τηλεοπτική σειρά, και θέλετε να βρείτε τους ηθοποιούς και τους συνεργάτες σας: Θα πάτε στο εικονίδιο «Οι λίστες μου», (που βρίσκεται πάνω στην μπλε μπάρα), θα το πατήσετε και θα γράψετε τον τίτλο της σειράς στο λευκό πεδίο που λέει «δημιουργία νέας λίστας»,(πχ. «Έρωτας σαν βροχή»). Τέλος θα πατήσετε το «δημιουργία νέας λίστας». Στη συνέχεια πάνω στην πορτοκαλί μπάρα επιλέγετε «Καλλιτέχνες» => «Ηθοποιοί». Ανοίγουν φωτογραφίες με όλους τους ηθοποιούς που υπάρχουν στο site... Αν ξεκινήσετε με τους πρωταγωνιστές σας και θέλετε να είναι κάποια ονόματα, θα επιλέξετε ανάμεσα στις υποκατηγορίες «καταξιωμένος» - «πρωταγωνιστής» - «γνωστός», που βρίσκονται κάτω απ την πορτοκαλί μπάρα. Αν πάλι ζητάτε νεαρούς ηθοποιούς που να μην έχουν «φθαρεί», θα επιλέξετε πχ. ανάμεσα στους «ανερχόμενους», ή τους «νέους»… Αν θέλετε μικρούς σε ηλικία, μπορείτε να δείτε και στους «μαθητές Δραματικών Σχολών»!

Αν θέλετε να έχουν και συγκεκριμένες δεξιότητες, πάτε δεξιά στην «αναλυτική αναζήτηση», και ψάχνετε με βάση το φύλο, ηλικία, εξωτερικά χαρακτηριστικά, γλώσσες, χορό, τραγούδι, σπορ και άλλες δεξιότητες που έχει δηλώσει ο κάθε βιογραφούμενος.

Βλέποντας φωτογραφίες και ανοίγοντας βιογραφικά, τα οποία θεωρείτε ότι πιθανόν να σας κάνουν για κάποιο συγκεκριμένο ρόλο, πατάτε πάνω δεξιά στη φωτογραφία το σύμβολο (+), «προσθήκη στη λίστα».

Το ίδιο θα κάνετε και με τους συνεργάτες σας, επιλέγοντας αντίστοιχα το «Συντελεστές»-«Σκηνογραφία», αν θέλετε να βρείτε Σκηνογράφο, κοκ., πατώντας κι εκεί προσθήκη στη λίστα για κάθε υποψήφιο. Αν μπείτε τώρα πάλι στο «Οι λίστες μου» και ανοίξετε τη συγκεκριμένη λίστα, (πχ. «Έρωτας σαν βροχή»), θα δείτε όλους τους ηθοποιούς που επιλέξατε, με δυνατότητα να γράψετε και το όνομα του ρόλου για τον οποίον προορίζετε τον καθένα.

Σε ξεχωριστή θέση, (λίστα συντελεστών), θα δείτε όλους τους συνεργάτες που επιλέξατε, με την ειδικότητα του καθενός. Τις λίστες αυτές μπορείτε να τις εκτυπώσετε ή και να τις έχετε αποθηκευμένες στο artcom, δημιουργώντας καινούργιες κάθε φορά! Σε όλους αυτούς μπορείτε να στείλετε μηνύματα ή SMS, (ομαδικά ή μεμονωμένα), να τους ενημερώσετε σχετικά, και να έρθουν σε επαφή μαζί σας, για μια πιθανή συνεργασία σας.

Επικοινωνία με τα μέλη

Το πιο σημαντικό σε μια καλλιτεχνική κοινότητα, είναι να μπορούν τα μέλη της να επικοινωνούν άμεσα. Όμως ο καλλιτεχνικός χώρος δεν επιτρέπει την ανάρτηση πχ. τηλεφώνων σε κοινή θέα, γιατί κινδυνεύει ο καλλιτέχνης να γίνει έρμαιο των θαυμαστών του, αντί να συναλλάσσεται με συναδέλφους του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ψάχνουμε πολλές φορές από γνωστό σε γνωστό, για το τηλέφωνο πχ. κάποιου ηθοποιού…

Με το artcom.gr, η επικοινωνία είναι εφικτή “οποιαδήποτε στιγμή” και με “απόλυτη ασφάλεια”! Μπορείτε αν είστε κι εσείς μέλος, (ακόμα και μη συνδρομητής), να επικοινωνείτε με όλα τα μέλη του artcom, μέσω εσωτερικών μηνυμάτων (inbox), και με email, (αν έχουν επιλέξει να εμφανίζεται το email τους).

(Ιδιαίτερα οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ακόμα κι αν δεν αναγράφουν το πλήρες βιογραφικό τους, (μιας και είναι γνωστoί), θα πρέπει να δίνουν τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με συναδέλφους και συνεργάτες τους, (κάνοντας εγγραφή στο artcom), και βάζοντας έστω μια φωτογραφία τους! Διευκολύνουν έτσι σκηνοθέτες και casting directors να τους “θυμηθούν” την κατάλληλη στιγμή, αλλά και να έρθουν σε άμεση επαφή μαζί τους, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν τα τηλέφωνά τους...)

Δημοσιεύσεις στο forum

Το FORUM του artcom.gr, είναι η “καρδιά” του site. Εδώ καταχωρούνται ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ των μελών, αλλά και αναδημοσιεύσεις από άλλα site και έντυπα...

Casting – Πρεμιέρες – Σεμινάρια – Καλλιτεχνικά – Εικαστικά – Μουσική – Modeling – Φεστιβάλ – Μαθήματα – Τεχνικών θέματα – ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ και ανταλλαγή απόψεων () κλπ. είναι στη διάθεση όλων των μελών του artcom.gr, ΔΩΡΕΑΝ! Εδώ μπορεί να δημοσιεύσει ένα μέλος συνδρομητής το casting που κάνει για να βρει τα κατάλληλα πρόσωπα, να αναρτήσει μια αγγελία για σεμινάρια, για μαθήματα, για modeling, να θέσει θέματα για συζήτηση, να κάνει πρόταση για συνεργασίες, να ανακοινώσει πρεμιέρες, εκδηλώσεις, εκθέσεις, και γενικώς να απευθυνθεί μ' όποιο τρόπο επιλέξει, σ' όλη την καλλιτεχνική κοινότητα!

Μια εφαρμογή που αυτή τη στιγμή είναι υπό κατασκευή, θα επιτρέπει στα μέλη την λήψη των δημοσιεύσεων του forum, με sms στο κινητό τους. Δεν θα δέχονται όλες τις δημοσιεύσεις, παρα μόνον αυτές που προηγουμένως θα έχει επιλέξει κάποιος πως θέλει να λαμβάνει. Έτσι, ακόμα και άτομα που δε χρησιμοποιούν το ίντερνετ, (είτε γιατί δε θέλουν, είτε γιατί δεν μπορούν), θα λαμβάνουν μηνύματα στο κινητό τους, πχ. με τα casting που τους αφορούν και μόνο! Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την έγκαιρη ενημέρωση των μελών, για να μη χάνουν δουλειές λόγω καθυστέρησης, ή άγνοιας.

Δωρεάν ή συνδρομητής;

Αυτό είναι κάτι που εμπίπτει στην κρίση του καθενός! Το artcom.gr, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα σε ΟΛΟΥΣ όσους ασχολούνται με τον καλλιτεχνικό χώρο, να έχουν ταυτότητα, να “υπάρχουν” μέσα στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, εγγράφει ΔΩΡΕΑΝ κάθε μέλος του.

Κάθε δωρεάν εγγραφή, έχει παροχές που σε κάποια συναφή site πληρώνονται αδρά! Αν και το ποσόν για ετήσια συνδρομή είναι πολύ χαμηλό, ίσως κάποια μέλη να μην έχουν αυτή την ευχέρεια. Γι αυτό εφαρμόσαμε τη δωρεάν εγγραφή, για να μην τους αποκλείσουμε απ την καλλιτεχνική μας κοινότητα με τη μεγάλη δυναμική...

Το artcom.gr, όμως, δεν έχει τη δυνατότητα της δωρεάν παροχής όλων των εφαρμογών του. Είναι ένα πανάκριβο site με υψηλές προδιαγραφές. Έχει πάγια έξοδα φιλοξενίας, (server), στέγασης, και απασχολεί σε μόνιμη βάση συνεργάτες. Η έρευνα, η μελέτη και το στήσιμό του, έχουν ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια, με πολλή αγάπη και μεράκι. Ο εμπνευστής και δημιουργός του (σκηνοθέτης Τάκης Μιχαήλ), γνωρίζοντας πολύ καλά το χώρο και τις ανάγκες του, κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο site με άπειρες δυνατότητες. Η συνδρομή σας λοιπόν μας στηρίζει και μας δίνει τη δύναμη να το αναπτύξουμε τόσο, όσο να γίνει το απόλυτο “εργαλείο” δουλειάς για όλους μας...