Συνδρομητής

Ioannis (Jannis) Fasoulas

Κειμενογράφος, Ερασιτέχνης Σεναριογράφος


Βασικά στοιχεία

Ημερομηνία γέννησης
29 Απριλίου 1986
Τόπος γέννησης
Thessaloniki, Greece
Τόπος διαμονής
Karlsruhe, Germany
Δεξιότητες

Εμπειρία..."λόγου"
Κινημ/κό Σενάριο, Διασκευές , Απόδοση, Πρωτότυπο Κείμενο, Λόγος
Γλώσσες
Ελληνικά (Μητρική), Αγγλικά (Άπταιστα), Γερμανικά (Άπταιστα), Ιταλικά (Μέτρια)

Σπουδες

  • Διπλωματούχος Φιλόλογος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
    2010-2017

    Απόκτηση πτυχίου Φιλολογίας (ειδίκευση Κλασικών Σπουδών) της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο αντικείμενο των Κλασικών Σπουδών (Αρχαία Ελληνική και Λατινική Φιλολογία).

  • Διπλωματούχος Μηχανικός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
    2004-2010

    Απόκτηση πτυχίου Τοπογράφου Μηχανικού της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Κινηματογραφος

  • Διεθνής κινηματογραφική παραγωγή "Η πτώση του Αδάμ" (υπό εκτέλεση)
    2013-2016

    Συλλογή στοιχείων, συγγραφή και οριστικοποίηση του σεναρίου για την ταινία μικρού μήκους "Η Πτώση του Αδάμ" (Adams Fall), με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Καρλσρούης (υπεύθυνος: M. A. Mathias Reich, Kulturbüro Rathaus Karlsruhe). Λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων στις πόλεις εκτέλεσης του εγχειρήματος (Καρλσρούη, Θεσσαλονίκη). Casting, γλωσσική επιμέλεια και λοιπές προετοιμασίες.

Θεατρο

  • Υπεύθυνος καθοδηγητής - θεατρικός εμψυχωτής στο πανεπιστημιακό θέατρο Καρλσρούης Γερμανίας
    2015-2016

    Υπεύθυνος για το εβδομαδιαίο τρίωρο Workshop "Offener Theatertreff" (ανοιχτές θεατρικές πρόβες) στα πλαίσια λειτουργίας του πανεπιστημιακού θεάτρου Καρλσρούης (Uni Theater Karlsruhe e.V.). Διεξαγωγή ασκήσεων με έμφαση στο θέατρο αυτοσχεδιασμών και στις σωματικές ασκήσεις, κυρίως κατά Konstantin Stanislavski και Augusto Boal αντίστοιχα.

  • Μέλος πανεπιστημιακού θεάτρου Καρλσρούης Γερμανίας
    2014-2015

    Μέλος του πανεπιστημιακού θεάτρου Καρλσρούης (Uni Theater Karlsruhe e.V.) και συγγραφή των κειμένων για σειρά παραστάσεων, με τον τίτλο "Irene Rosenberg - Οι γυναίκες στην εκπαίδευση" στα πλαίσια της 300ής επετείου ίδρυσης της πόλης.

  • Μέλος Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Συκεών Θεσσαλονίκης
    2009-2011

    Μέλος ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Συκεών Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Μπουντούρη (2009-2010) και του Τάσου Ράτζου (2010-2011). Συμμετοχή σε σειρά παραστάσεων με τον τίτλο "Τρύπιο σαν κόσκινο", σε κείμενο και σκηνοθεσία Βασίλη Μπουντούρη. Συμμετοχή στην πολιτιστική εκδήλωση "Μερκούρεια 2010".

  • Μέλος θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
    2008-2009

    Μέλος θεατρικού εργαστηρίου ενηλίκων Χ.Α.Ν. Θ. υπό την καθοδήγηση της κ. Αριάν Κότση. Συμμετοχή σε σειρά παραστάσεων με τον τίτλο "Το μαντήλι της Δυσδαιμόνας", βασισμένου στο έργο "Οθέλλο" του William Shakespeare, σε διασκευή Βασίλη Μπουντούρη και σκηνοθεσία Αριάν Κότση.

Λιγα λογια για εμενα

  • Κειμενογράφος / Ερασιτέχνης σεναριογράφος

    Ενδιαφέρομαι για την ενασχόληση με τον χώρο της τέχνης υπό την ιδιότητα του κειμενογράφου ή σεναριογράφου. Ασχολούμαι με την ερασιτεχνική δημοσιογραφία από νεαρή ηλικία (εκδότης τριών σχολικών εφημερίδων ως μαθητής γυμνασίου και λυκείου, υπεύθυνος δημοσίευσης αυτοτελών εκδόσεων σχολιασμού της ακαδημαϊκής επικαιρότητας ως φοιτητής Πολυτεχνείου Α.Π.Θ., συγγραφή άρθρων ποικίλης ύλης για τον ιστοχώρο infospoudes.gr και την εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"). Ως συμμετέχων στο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Κλασικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. έχω αναλάβει την επιμέλεια εννέα μελετών υπό μορφή άρθρων. Τέλος διαθέτω μεγάλη εμπειρία στις μεταφράσεις από και προς Αγγλικά και Γερμανικά. Από το έτος 2010 ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη σεναριογραφία και τη μελέτη σύνταξης κινηματογραφικού και τηλεοπτικού σεναρίου.

Αποστολή του βιογραφικού του/της Ioannis (Jannis) Fasoulas
Διεύθυνση email παραλήπτη
Συνοδευτικό κείμενο για παραλήπτη