Συνδρομητής

Αντώνιος - Σπυρίδων Αργυρός

Ηθοποιός (Νέος)


☆ Γεννημένος και αναθρεμμένος στο περιλάλητο νησί των Φαιάκων, στην Κέρκυρα. Ήταν το 2ο κατά σειρά παιδί από οικογένεια με χρηστές αρχές και έμφυτη καλλιτεχνική κλίση. Η ισχυρή του προσωπικότητα και η μακροχρόνια φιλία της γιαγιάς του με την αξέχαστη ηθοποιό «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ», αποτέλεσαν σταθμό και αφετηρία στην μετέπειτα καλλιτεχνική του πορεία και στη διαμόρφωση των αξιών και του ήθους του !!!

Βασικά στοιχεία

Τόπος γέννησης
Κέρκυρα
Τόπος διαμονής
Αθήνα
Ερμηνευτική ηλικία
26 - 30
Χαρακτηριστικά

Ύψος
1,78 m
Βάρος
66 kg
Σωματότυπος
Αδύνατος
Χρώμα δέρματος
Σταρένιο
Χρώμα ματιών
Καστανά
Χρώμα μαλλιών
Καστανά
Τύπος μαλλιών
Κοντά
Τύπος φωνής
Τενόρος
Δεξιότητες

Τραγούδι
Ελαφρύ, Ελαφρολαϊκό, Λαϊκό, Βυζαντινό, Όπερα, Κλασσικό, Musical, Jazz, Blues, Ρετρό
Οδήγηση
Αυτοκίνητο
Γλώσσες
Ελληνικά, Αγγλικά

Σπουδες

  • ? Απολυτήριο 4ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας. ? Πτυχιούχος του Δ.Ι.Ε.Κ. Υποκριτικής Τέχνης, Θεάτρου & Κινηματογράφου, Κέρκυρας, με πρακτική άσκηση ως εκφωνητής & ραδιοφωνικός παραγωγός, στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – (Ε.Ρ.Τ.)» ? Σεμινάρια Αναλυτικής Ψυχολογίας στο τμήμα Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας, σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, με πιστοποιητικό παρακολούθησης. ⚔ "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ" : Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς για εννέα μήνες, στα Γρεβενά, στους Φιλιάτες και τελευταία στην γενέτειρά του, στο Τάγμα Εθνοφυλακής.

Τηλεοραση

  • ?

    ? Μάρτιος 2019, στην εκπομπή της ΑΝΝΙΤΑΣ ΠΑΝΙΑ «THE LOL SHOW», εκπροσωπώντας την γενέτειρά του, σε show με κερκυραϊκή παραδοσιακή ενδυμασία, τραγουδώντας το «ΚΕΡΚΥΡΑΙΑ» του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ από την ταινία «ΒΙΒΑ ΡΕΝΑ» με την ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ. ? Απέσπασε 30 βαθμούς από τα τρία άτομα της κριτικής επιτροπής (προβλήθηκε στο αθηναϊκό κανάλι ΝΕΟ ΕΨΙΛΟΝ). ? Ιούλιος 2019, στην εκπομπή της ΑΝΝΙΤΑΣ ΠΑΝΙΑ «ANNITA AIRLINES», όπου δίνει προσωπική συνέντευξη της καλλιτεχνικής του καριέρας και κάνει τηλεοπτικό show σαν ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (προβλήθηκε στο αθηναϊκό κανάλι ΝΕΟ ΕΨΙΛΟΝ). ? Ιούλιος 2017, στη βρετανική σειρά «THE DURRELLS IN CORFU», στον 3ο κύκλο ως βοηθητικός ηθοποιός στο ρόλο του κυρίου παλιάς εποχής (προβλήθηκε στο δορυφορικό κανάλι ITV). ? Οκτώβριος 2018, στη βρετανική σειρά «THE DURRELLS IN CORFU», στον 4ο κύκλο ως βοηθητικός ηθοποιός σε ρόλο κομψού κυρίου παλιάς εποχής και μικρού προσκόπου (προβλήθηκε στο δορυφορικό κανάλι ITV). ? Αύγουστος 2018, στο θεατρικό έργο «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» του ΣΠΥΡΟΥ Ι. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, έκτακτη συμμετοχή, σε ρόλο δημοσιογράφου σε έκτακτο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων (προβλήθηκε στο κερκυραϊκό κανάλι START CHANNEL).

Θεατρο

  • ?

    ? Φεβρουάριος 2017, παρουσίαση του θεατρικού σκέτς «ΤΟ ΤΟΥΒΛΟ» σε κείμενα ΑΝΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, στο ρόλο της κοπέλας - μαθήτριας με το χορευτικό συγκρότημα «Ο ΛΑΟΔΑΜΑΣ». ? Μάρτιος 2018, στο θεατρικό έργο «ΟΔΟΣ ΧΑΡΑΣ & ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΓΩΝΙΑ» σε σκηνοθεσία του ΣΠΥΡΟΥ Ι. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, έκτακτη συμμετοχή σε ρόλο τηλεοπτικού ρεπόρτερ, στο κερκυραϊκό «ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ». ? Μάρτιος 2018, στο αποκριάτικο γαϊτανάκι «ΚΟΛΟΜΠΙΝΑ», ένα αυτοσχεδιαστικό σκέτς με αφορμή ένα αφιέρωμα στην ηθοποιό ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ, με το χορευτικό συγκρότημα «Ο ΛΑΟΔΑΜΑΣ». ? Φεβρουάριος 2019, στα «ΚΟΡΦΙΑΤΙΚΑ ΠΕΤΕΓΟΛΕΤΣΑ» σε κείμενα - σκηνοθεσία του ΣΠΥΡΟΥ Ι. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ και ΝΙΚΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΗ, στο θεατρικό σκέτς «ΤΟ ΑΜΟΡΕ ΤΟΥ ΠΙΠΗ», στο ρόλο του χωριάτη Πίπη και του μικρού μαθητή σχολείου, υπό την αιγίδα του «ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ» (το δρώμενο προβλήθηκε και στα κερκυραϊκά κανάλια CORFU TV & START CHANNEL). ? Αύγουστος 2019, έκτακτη συμμετοχή στη θεατρική βραδιά του «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΝΕΩΝ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ», με το έργο «ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ» του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΘΑ, επιμέλειας ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΟΥΡΒΙΝΟΥ – ΑΝΥΦΑΝΤΗ, σε τραγούδι - μίμηση σαν ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, με την συνοδεία παιδικού χορευτικού, επιμέλειας ΑΝΝΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ και της «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΥΝΟΠΙΑΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» (το δρώμενο διαφημίστηκε και μεταδόθηκε μέσω εκπομπής του «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Ε.Ρ.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ» και καταγράφηκε σε πολλά αντίτυπα DVD, όπως επίσης και μέσω του διαδικτυακού καναλιού YOUTUBE). ? Φεβρουάριος 2020, στα «ΚΟΡΦΙΑΤΙΚΑ ΠΕΤΕΓΟΛΕΤΣΑ» σε κείμενα – σκηνοθεσία του ΣΠΥΡΟΥ Ι. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ και ΝΙΚΟΥ ΠΑΓΚΡΑΤΗ, ως αρχικός παρουσιαστής ενάρξεως και εκφωνητής στο θεατρικό σκέτς «Η ΑΦΙΞΙΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΗΣΩ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ» και στο θεατρικό σκέτς «ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ», υπό την αιγίδα του «ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ». ? Φεβρουάριος 2020, στο μουσικοχορευτικό δρώμενο «VIVA LA FIESTA», στην επίσημη έναρξη του καρναβαλιού, με quest εμφάνιση, σε ρόλο μίμησης σαν ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ. Συνεργασία με τη σχολή χορού «FUEGO ART DANCE», της ΜΑΡΙΑΣ ΤΡΑΚΑ (το δρώμενο προβλήθηκε σε στιγμιότυπα από το κερκυραϊκό κανάλι START CHANNEL).

Διαφημιση

  • ?

    ? Μάϊος 2018, τηλεοπτική αιγυπτιακή διαφήμιση για το προϊόν «CORONA BEER» ως βοηθητικός ηθοποιός (προβλήθηκε σε όλα τα αιγυπτιακά και ξένα κανάλια). ? Οκτώβριος 2020, σε τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρίας στοιχημάτων "BWIN", ως βοηθητικός ηθοποιός (προβλήθηκε σε όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά και διαδικτυακά κανάλια).

Ιντερνετ

  • ?

    ? Απρίλιος 2020, στην σατιρική ταινία μικρού μήκους «ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ; Ε... ΚΑΙ ;» σε κείμενα – σκηνοθεσία της ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, από μια ιδέα της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗ, βασισμένη στην Commedia dell' arte, έχοντας ρόλο σε σατυρικό χορό (προβλήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι YOUTUBE, όπως επίσης και στο 6ο YOUTUBE NIGHT FESTIVAL KLAGENFURT TV ÖSTERREICH, στην Αυστρία). ? Ιούνιος 2020, στην ταινία μικρού μήκους «ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ» σε κείμενα της ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και σε σκηνοθεσία του ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ, σε ρόλο μίμησης σαν ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ. ? *(βλέπε το πεδίο 《Διακρίσεις》 για την συγκεκριμένη ταινία μικρού μήκους) - (προβλήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι YOUTUBE). ? Οκτώβριος 2020, συμμετοχή στην θεατρική – διαδικτυακή σειρά «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», φιλανθρωπικού σκοπού για άτομα με ειδικές ανάγκες, από μια ιδέα της μικρής Μελίνας, σε μια αδελφοποιημένη συνεργασία με τον ηθοποιό ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ, υπό την αιγίδα της «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΧΑΚΗ», της «UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ», όπως επίσης και της «INTERNATIONAL ACTION ART» (προβλήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι του YOUTUBE, όπως επίσης και στην αυστριακή τηλεόραση KLAGENFURT TV ÖSTERREICH).

Παρουσιασεις

  • ?

    ? Μάϊος 2018, στην παρουσίαση των βιβλίων της συγγραφέως ΧΑΡΟΥΛΑΣ ΒΕΡΙΓΟΥ, «ΑΥΡΙΟ, ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ», «ΜΙΑ ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΓΕΝΕΙΑ», «ΟΙ ΑΛΛΕΣ Ν' ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΡΟΥΧΑ ΚΙ ΕΣΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ», υπό την αιγίδα της «ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ» Κέρκυρας. ? Αύγουστος 2018, στην παρουσίαση των βιβλίων του συγγραφέως ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΠΑ, «ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΕΙΑ - ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΩΝ ΧΡΗΣΜΩΝ», υπό την υποστήριξη της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ».

Νυχτερινα Κεντρα

  • ?

    ? Φεβρουάριος 2019, στο «DRAG SHOW ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ & ΤΟ ΑΜΟΡΕ ΤΟΥ ΠΙΠΗ» βασισμένο σε κείμενα του ΣΠΥΡΟΥ Ι. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, στα πλαίσια της αποκριάτικης βραδιάς προσκόπων, στο νυχτερινό κέντρο - εστιατόριο «ΠΙΠΙΛΑΣ», στην Κέρκυρα. ? Μάρτιος 2019, στο «ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΙΛΟΣ ΙΤΑΛΟΣ» μια απόπειρα θεατρικής ιδέας σε κείμενα της ηθοποιού ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ, όπου συμμετείχε στο θεατρικό σκετς ως Ιταλός κάνοντας show, στο νυχτερινό κέντρο - εστιατόριο «ΣΤΑΔΙΟΝ», στην Κέρκυρα.

Διακρισεις

  • ?

    ? Ιούνιος 2020, στην ταινία μικρού μήκους «ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ» σε κείμενα της ΕΛΕΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ και σε σκηνοθεσία του ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ, σε ρόλο μίμησης σαν ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ. ? Απέσπασε δύο φορές τιμητικό έπαινο και αναμνηστική πλακέτα από την «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΧΑΚΗ» του Ηρακλείου Κρήτης, από τον πρόεδρο ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΙΑΝΝΕΑ, όπως επίσης και τιμητική διάκριση ως ο καλύτερος ηθοποιός από το 16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, σε Βραζιλία και Ισπανία (προβλήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι YOUTUBE).

Λιγα λογια για εμενα

  • ?

    ? "ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ - ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ" : Ήδη από πολύ μικρή ηλικία έκανα το πρώτο μου ντεμπούτο στη μικρή οθόνη, πραγματοποιώντας έκτακτη τηλεοπτική εμφάνιση στον ΑΝΤ1, με την σειρά «ΜΑΜΑ ΜΙΑ» (τίτλος επεισοδίου «Η κρουαζιέρα - Γ' μέρος»), στο πλευρό της ΡΕΝΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, στο τελευταίο επεισόδιο ως μικρός βοηθητικός ηθοποιός στην βράβευση της καλύτερης βασίλισσας του πλοίου «MISS AEGEAN DOLPHIN». ? Μαθητής συμμετείχα στην παιδική χορωδία του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας κερδίζοντας με «ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, το ? 1ο βραβείο στους πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες. Ως το τέλος των μαθητικών μου χρόνων, πρωτοστατούσα ως παρουσιαστής και χορωδός σε πολλές εορταστικές εκδηλώσεις και εθνικές επετείους. ? "Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ" : Σήμερα λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια ανήσυχης καλλιτεχνικής φύσης, κατέληξα να είμαι ένας νέος ηθοποιός και showman με πολλές ικανότητες, προσφέροντας πολλές φορές ακόμη και αφιλοκερδώς την υποκριτική μου τέχνη, την άσβεστη αγάπη και το μεράκι μου στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Τον τελευταίο καιρό εκλέχθηκα αντιπρόεδρος της «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΧΑΚΗ» στην Αθήνα, για λογαριασμό της οποίας πραγματοποιώ αρκετά μεγάλο αριθμό κινηματογραφικών παραγωγών, σε μια αδελφοποιημένη συνεργασία με τον ηθοποιό ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΘΙΜΟ. Συγχρόνως εντάσσομαι σε θεατρικές ομάδες όπως «ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ», που στεγάζεται στο χώρο του χορευτικού τμήματος «Ο ΛΑΟΔΑΜΑΣ», στο «ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ» και στην «ΜΙΚΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ», σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ?‍? "Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ" : Διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου. Είμαι ένας πολλά υποσχόμενος νέος, φέρελπις, με δυνατότητες προοπτικής, έχοντας έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών, καλλιτεχνικών και μη, με μεγάλη αγάπη προς όλους, προς την θεατρική τέχνη, τον κινηματογράφο, την ποιοτική μουσική και την ποίηση !!! ? Το μότο της ζωής μου είναι οι ρήσεις του Ευαγγελίου : «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ» & «ΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΒΑΣΤΑΞΑΤΕ».

Αποστολή του βιογραφικού του/της Αντώνιος - Σπυρίδων Αργυρός
Διεύθυνση email παραλήπτη
Συνοδευτικό κείμενο για παραλήπτη